maandag 19 januari 2015

Afsluiting december 2014

19 januari 2015


Lezer gegroet !
Ik heb de bedoeling regelmatig ons wel en wee neer te pennen hier. Zo weten jullie wat wij meemaken, soms door eigen schuld (dikke bult) maar ook  wat wij meemaken met de 'mut' en aanverwanten.
Veel leesplezier !=====================================================================Wij hebbende de afsluiting uitgevoerd voor december 2014 en zijn er nu mee klaar. 't Is te zeggen misschien. Want er waren enkele problemen.

Eerst en vooral zijn we op een nieuwe server overgestapt. Noodzakelijk, want we krijgen er steeds maar nieuwe klanten bij en er was ruimte en meer power nodig. Was het gepland om over te stappen rond Nieuwjaar, een slechte periode eigenlijk om dit te doen want velen met verlof, dan hebben we toch maar besloten dit uit te stellen tot na 2015. Zo kon iedereen gerust het feestgedruis laten voorbijwaaien en nuchter worden.(alhoewel...)

Op vrijdag 9 januari was het dan zover. Om 9u23 precies werden de laatste gegevens overgeplaatst naar ons nieuwe werkpaard. Kwartiertje later was het klaar, DNS aanpassen naar nieuw IP-adres, et voila klus geklaard. (dachten we toen). Binnen de minuut konden we inloggen en terug verder gaan met afsluitingen. Die vrijdag liep alles naar wens, iedereen tevreden. Zaterdag werd het minder. Na een telefoontje van een verpleegkundige die zijn werk miste die hij op vrijdag had ingegeven. Oeps... snel was duidelijk dat de backup van oud naar nieuw nog eens had gelopen en daarmee het werk van vrijdag onherroepelijk had gewist. Maar... wacht even, die overschrijving was gebeurd om 4u30. Om 0u15 loopt er echter een andere backup. Maar toen was Murphy reeds in huis. Die reddende backup bleek niet gebeurd te zijn om een of andere reden. Hij loopt altijd goed, enkel dan niet. Die Murphy toch....
Enfin, om een lang verhaal kort te houden, zondag hebben we de ganse dag gewerkt om de berichten (facturatie en documenten) en de situatie recht te zetten. Dat is gelukt en onze excuses aan allen die hier hinder van hebben gehad. We gaan't nooit meer doen...


Tweede probleem. De liberale mut (de vier) schakelt over op nieuwe software... vanaf 1 januari  2015. Zoals gezegd de beste periode om dit te doen.... De gevolgen laten zich raden. Daarbovenop hebben ze (versta het management) het nog nodig geacht om hun procedure aan te passen, ook vanaf 1 januari 2015.... In de aangifte moeten er vanaf nu een mut van bestemming opgeven worden en een mut van aansluiting. Was dit vroeger gelijk, nu verschillend.
Enfin, een lang verhaal een beetje ingekort, er zijn enkele berichten foutief doorgegaan, mea culpa. Na verbetering waren de meeste correct. Nu, spijtig voor de 'slechte' berichten, maar als die geweigerd worden zenden we goeie en klaar. Maar, dat was buiten onze mut in 'move' gerekend. Die heeft het namelijk gekunnen de slechte berichten te aanvaarden en de correcte te weigeren.... Al verschillende malen gebeld hiervoor deze week (op gevaar van beschuldigd te worden van stalking). Maar tot op heden geen antwoord. 't Is te zeggen, tijdens de schaarse keren dat er iemand aan de lijn was, bleek dat de verantwoordelijke op verlof was...hmm... van betrokkenheid gesproken.
wordt vervolgd... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten